Se ’Junglens konge’ i øjnene

I hjertet af Ecuadors frodige regnskov, i et område kaldet Bigai, har den hemmelighedsfulde og videbegærlige jungleprofessor slået lejr i Basecamp Bushmaster, der er den feltstation, hvor han udfører meget af sin forskning. Her lever han side om side med den majestætiske jaguar, der er Amazonregnskovens største og mest berygtede rovdyr.

Gå på opdagelse i jungleprofessorens private gemakker, dyk ned i hans feltnoter, videodagbøger og billeder, og få et indblik i hans eventyrlige liv. Hører du pludselig en højlydt knurren bag dig? Der er blevet set adskillige jaguarfodspor i området, så måske er 'junglens konge' tættere på, end du tror!

Chica og B'alam

Klods op ad Basecamp Bushmaster lever jaguarerne Chica og B’alam. Chica, hvis navn betyder 'pige' på spansk, er sort som kul – næsten da! Hvis du kigger godt efter, kan du se, at hun faktisk har pletter.

Chicas mage B’alam, hvis navn er Mayaindianernes ord for 'jaguar', er til gengæld lys med mørke pletter ligesom hovedparten af jaguarer i naturen.

Wooooow, den er tæt på!

Ja, du kan godt blive en smule overrasket, når der pludselig står en jaguar og stirrer direkte på dig mindre end 5 cm (vi gentager, 5 cm!) væk. Men det er, hvad der kan ske i vores nye udstilling ”Et rovdyr vender hjem”, der er en del af Basecamp Bushmaster.

På din vej igennem den frodige regnskov ser du pludselig en lysning – en åben plads fyldt med containere, gravemaskiner og lastbiler læsset med tømmer. Du når lige at tænke ”Åh nej, er de i gang med at fælde regnskoven” men indser så, at maskinerne står stille, og området er forladt.

Naturen har sejret og er nu i gang med at generobre det område, hvor guldgraver- og tømrerfirmaet er trængt ind. Men maskinerne er der stadig som et minde om, hvad der kan ske, hvis vi ikke passer på verdens regnskove.

Udstillingen er inspireret af Randers Regnskovs naturreservat Bigai i Ecuador.

I rovdyrenes fodspor

I udstillingen sætter vi også fokus på rovdyr generelt, deres fantastiske tilpasninger, levevis og omdømme ikke mindst. Er de virkelig så farlige, som vi tror? Hvem er den største "dræber"? Kan rovdyr og mennesker leve fredeligt sammen?

Modtag vores nyhedsbrev

Vi udsender et nyhedsbrev ca. én gang om måneden, så hvis du vil holdes opdateret, udfyld felterne. Det er helt gratis :)